Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fél év...

2011.03.02

Értékelés az elmúlt fél évről

 

 

 

     2010 szeptemberében jött egy spontán ötlet, ami arra késztetett, hogy tettekkel fejezzem ki magam az állatok és az emberek védelmének érdekeit szolgálva. Szerencsére találtam pár jó barátot akik szintén szerettek volna valami hasznos és pozitív dolgot tenni, amivel egy kicsi porszemként is, de szebbé, jobbá tehetjük a környezetünkben élők életét.

   Elkezdtünk érdeklődni az állatorvosoknál, és más érintett szervezeteknél, hogy hogyan viszonyulnak a kezdeményezésünkhöz. Szerencsére mindenki nagyon pozitívan fogadott bennünket.

   Összeültünk, hogy egyeztessük az elképzeléseinket a megvalósításról, és kialakítottuk az egység életének követendő jövő tervét.

     Az egységet az amerikai állatrendőrség példájára építettük, és többnyire saját költségből finanszírozva, hivatalos jellegű egyenruhát és matricázott járőrautókat állítottunk szolgálatba.

   Az első bevetéseket október közepe-vége felé tudtuk megvalósítani, akkor még kevésbé felkészülten, fejjel a mély vízbe.

    Akkor még nem sokan ismertek minket, és előfordult, hogy 6-8nap telt el két hívás között.

    Nem sok idő telt el azóta, nekünk mégis rengetegnek időnek tűnik. Számtalan hívásunk van, ma már akár napi több is. Főképpen helytelen tartásos ügyünk van, de gyakran előfordul állatmentés is. Több feljelentésünk is van jelenleg.

     Nagyon jó kapcsolatokat építettünk ki magunk köré, és nagyon sok értékes emberrel ismerkedhettünk meg.

   Az Érdi és Diósdi Rendőrségek és Közterület felügyeletek, Önkormányzatok, Postások.... mind nagyon fontos részei napjainknak, és remek kapcsolatot ápolunk egymással szemben. Az Érdi Televízió szívesen mutatja be életünket, egyre sűrűbben, és más híradással foglalkozó társaságokkal is folyamatos kapcsolatban állunk.

Ezúton is köszönjük mindenkinek az együttműködést. Mi itt vagyunk! Itt is leszünk! Ránk mindig számíthattok Barátaink!

Köszönettel: Nyitrai Tamás